Over ons

Nederlandse Ijzerwaren B.V. gevestigd te Soesterberg heeft een rijke historie in de ijzerwaren en gereedschappen branche. Inmiddels staat de 4e generatie van de familie Verkaik aan het roer binnen de firma.

Geschiedenis

1934: In 1934 startte de over-grootvader van de huidige eigenaar Willem Verkaik een bouwbedrijf . Ze verzorgden kleine opdrachten voor huiseigenaren en boeren: tuinmuurtjes en garages metselen, kleine verbouwingen en reparaties uitvoeren. Met dit zelfstandig ondernemerschap kon Willem het beste de economische mogelijkheden van die periode benutten.

1945-1973:

Inmiddels groeit het bouwbedrijf uit tot 40man en wordt er gemoderniseerd, het personeelsbestand groeit uit tot 40 man in de jaren zestig en er wordt een nieuwe bedrijfsruimte betrokken aan de Bekkerstraat in Utrecht. Hier worden de fundamenten gelegd voor het huidige bedrijf Nederlandse Ijzerwaren wat losstaat van het bouwbedrijf, dat overigens nog steeds in handen is en geleid wordt door een kleinzoon van de oprichter Willem Verkaik.

1973-1989
Door de ligging van het bedrijf, midden in een woonwijk, deed zich een nieuwe commerciële kans voor. Er was namelijk veel aanloop van buurtbewoners die klein bouwmateriaal wilden kopen - een doos spijkers, wat timmerhout, sanitair materiaal. De directie reageerde daarop door in het magazijn een kleine verkoopafdeling te openen, waar de consument ook op zaterdag terecht kon.

1989-2015

We maken een grote stap van 1989 naar 2015, hierbij wordt de stap gemaakt van locale winkel naar een internationaal opererende inkooporganisatie voor gereedschapshandelaren.

2015: De huidige directeur J.Verkaik treedt aan en er waait een nieuwe wind door het bedrijf. Door de focus te verleggen van een heel breed assortiment naar een beperkt aantal merken kunnen wij de producten die wij aanbieden tegen een ongeevenaard scherpe prijs aanbieden met de vertrouwde service en ervaring die onze klanten van ons gewend zijn. Inmiddels zijn er servicepunten van Nederlandse Ijzerwaren B.V. in Harderwijk, Halsteren, Rijswijk, Solingen(DE) Heusden-Zolder (BE) en Stans (CH) . 


 

Vertegenwoordigd in Nederland,Duitsland en Zwitserland